Připravte si doma skvělé cappuccino

Cappuccino v kavárnách mezi kávovými nápoji jednoznačně vede. Espresso s mlékem a mléčnou pěnou si nakonec získá i ty, kteří kávu jako takovou moc nemusí. Dobrou zprávou je, že si ho můžete připravit i v domácích podmínkách. Nesmírně důležitá je u capuccina především mléčná pěna, která se do nápoje pomalu nalije. Lehká a sametová s jemnou a hladkou konzistencí bez velkých bublinek. Velkou roli však hraje i předem nahřátý šálek. Tvarem připomínající šálek na espresso, jen s větším objemem.

Jak našlehat mléko?

Správně našlehat mléko nemusí být tak snadné, jak se na první pohled může zdát. Nejsnadněji se šlehá studené a plnotučné mléko v čisté kovové nerezové konvičce. Důležité však je také odhadnout správné množství šlehaného mléka. Ať již používáte konvičku jakéhokoliv objemu, mléko by vždy mělo sahat do její poloviny. Malé množství mléka ani v té nejlepší konvičce nenašleháte.

Šlehejte tryskou kávovaru

Ke šlehání mléka je vhodné používat trysku kávovaru. Poté, co z ní odfouknete nečistoty jejím propuštěním na prázdno, pod ní postavte konvičku s mlékem. Do něj trysku ponořte, pusťte naplno páru a otáčivými pohyby konvičky šlehejte. Mléko nesmíte přepálit, proto průběžně hlídejte jeho teplotu. Jakmile vás zahřátá konvička začne pálit, páru vypněte.

Nepodceňujte základní surovinu

Nesmírně důležití je při přípravě cappucinna základní surovina. Stejně jako pro přípravu espressa dávejte přednost Arabice před Robustou. A nakupujte ji v pražírně, ne v supermarketu. Vybrané pražírny (například kavamonro.cz) už mají své e-shopy, na nichž si kávu objednáte online.

Předplatné a dárkový poukaz

Konkrétně kavamonro.cz navíc má ve své nabídce ty nejlepší Arabiky z celého světa. A dokonce nabízí praktické kávové předplatné, které je zárukou, že vám vaše oblíbená káva nikdy nedojde. Dopijete poslední šálek a na dveře zaklepe kurýr s dalším balením. A svým blízkým můžete darovat dárkový poukaz na kávu. Ti si pak z nabídky vyberou kávu dle svých preferencí.

Publikováno: 23. 02. 2022

Kategorie: Ostatní

Autor: admin